5 érv, amiért neked is távoktatásra kellene járnod

1. A diploma azért ... az egy diploma

Ez nem csak egy szakmai továbbképzés, nem egy online tanfolyam. A BSc és BProf alapképzéseken megszerezhető főiskolai diploma határokon átívelő tudományos standard. Értéket képvisel, tulajdonosát hitelesíti és nem utolsó sorban feleslegessé tesz egy csomó kérdést.

Sokat találkozunk azzal a téves érveléssel, hogy adott területen nem szokás felsőfokú végzettség igazolását számon kérni. Ez talán igaz is lehet az első tapasztalatszerző, hivatáskereső lépésnél. Azonban, a tudatos karrierépítés során biztosan elérkezik a pont, ahol megkérdezik majd:

"Van diplomád?"

Nem tudható előre, hogy ez a kérdés egy állásinterjún fog elhangzani, vagy más kontextusban, előmeneteledhez, vagy céged ügyeinek intézésekor lesz-e rá szükséged. A legtöbb tudatos karrierépítő mégis törekszik a diploma megszerzésére, nem véletlenül, hiszen amikor egy gyors válasz elegendő a sikerhez, nem szerencsés magyarázkodásba kezdeni. Könnyen lehet, hogy egy vállalatpartneri viszony, vagy éppen egy üzletkötés igazolható szakmai háttere fogja megkívánni, hogy annyit válaszolj:

"Persze, van diplomám!"

 

2. Egyszerűen csak kényelmes

Ahogy a termékgyártásban elvárássá erősödött az egyediség élménye, úgy gyűrűznek be a személyes igények a szolgáltatások világába is. A távoktatási tananyag tervezésekor elsődleges szempont az egyéni haladás feltételeinek megteremtése. Manapság egyre többször merül fel, hogy a hallgatók személyre szabott tanulási utakon keresztül érjék el a diplomát. Ez viszont nem működik az iskolai megjelenéshez napi szinten kötött oktatási formákkal, így szerezi előnyét a távoktatási forma.

A legjobb, hogy a távtanulás teljesen online, így garantálni tudjuk a tananyag rendelkezésre állását pont ott és pont akkor, amikor neked szükséged van rá.

"El tudsz képzelni ennél nagyobb tanulási kényelmet? Mert mi nem :)"

 

3. Kreatív és innovatív

A távoktatási tananyag az önálló elsajátításra lett kitalálva. Ellenőrzés, tesztírás, videóelőadások, projektfeladatok készítése - ez mind-mind része rendszereinknek. Innovatívabb és kreatívabb pedagógiai módszertan szerint tanítunk a távoktatásban, mivel az online szolgáltatásoknál igen erősen jelentkezik a korszerűség igénye. Emellett tudatosan építünk az internet jelenlétére a tanulásban, amely lehetőséget teremt a szükséges kitekintések és hivatkozások gyorsabb feldolgozására és a kapcsolattartásra egyaránt.

 

4. Ár/érték arány

Sokkal többet kapsz, mint egy szakmai továbbképzés, vagy egy online tanfolyam adni képes. Nem csak a BSc és BProf diploma értékesebb, amit a távoktatásos alapképzés végén megszerzel, hanem tudásod is jóval összetettebb és használhatóbb lesz. Nyilvánvaló, hogy a főiskolai képzés színvonala mindig erősebb, mint egy online tanfolyamé.  A konzultációs alkalmak pedig személyesebbé teszik a képzést, hiszen élő kapcsolat jön létre tanáraid, csoporttársaid és közötted.

 

5. Annyira táv, hogy külföldről is elvégezhető

A távoktatás sokkal nagyobb földrajzi távolságból is megőrzi kényelmi szolgáltatásait, a végeredménye pedig ugyanaz: BSc vagy BProf végzettség, az egész EU-ban elfogadott diplomával. Egyre több külföldön élő magyar hallgató választja távoktatásos képzéseinket, mivel a főiskola külön odafigyel és konzultál velük haladási útjukról.

"Ennyi kell ahhoz, hogy tudjuk jól haladsz egyedül is."

Igyekszünk a személyes megjelenések számát a minimumon tartani, mert konzultációra online is lehetőség van. Külföldről távoktatásra járó hallgatóink jellemzően 3-4 alkalommal jönnek el egy félévben. Ebből egy alkalom a vizsgaidőszak, amely azért több nappal számolható. A vizsgaidőszakok december-január és május-június között vannak. Az ütemezés nagyjából egybeesik a karácsonyi ünnepekkel, amikor könnyebben el tudsz jönni a munkahelyedről, vagy a nyár elejével, amikor már könnyebben ki lehet venni pár nap szabit. A közbeeső konzultációs időpontok pedig mindig hétvégén vannak, egy gyors kör fapadossal egyszerűen megoldható.

Alább néhány hallgatónk útiköltsége péntek esti érkezéssel és szombat délutáni visszaúttal:

  • London - Budapest: 47 GBP / 17.000 HUF
  • Berlin - Budapest: 25 EUR / 8.000 HUF
  • Eindhoven - Budapest: 75 EUR / 24.000 HUF
  • Bécs - Budapest: 19 EUR / 6.500 HUF

Ehhez kell hozzászámolni a városba bejutás költségét a reptérről, amelynek külföldi oldalát sajnos nem ismerjük kellően, de a Liszt Ferenc Repülőtérről a főiskolára jutni nagyjából 1500 forint tömegközlekedéssel. A BKK új reptéri shuttle szolgáltatása 45 perc alatt a Kálvin térre hoz, ahonnan 10 perc alatt a főiskolán lehetsz 4-es metróval.

 

5+1. Válassz távoktatási képzést nálunk február 15-ig!

 

Üzemmérnök-informatikus szak

BProf az új diplomatípus! Programozó, junior és senior fejlesztő, projektmenedzser - ilyen és ehhez hasonló ajánlatok várnak az állásportálokon.

Részletek

 

Gazdálkodási menedzsment szak

Gazdasági igazgató, befektetési menedzser, kontrolling menedzser, termékmenedzser - ilyen és ehhez hasonló ajánlatok várnak az állásportálokon.

Részletek

 

Gazdaságinformatikus szak

 Gazdasági informatikus, projektmenedzser, rendszerszervező menedzser - ilyen és ehhez hasonló ajánlatok várnak az állásportálokon.

Részletek

 

Mérnökinformatikus szak

Egyes becslések szerint 2022-re 900.000 informatikus fog hiányozni az EU-ban. Feljebb láthattad a terület aktuális béradatait, a kereslet hatalmas.

Részletek

 

Műszaki menedzser szak

Műszaki menedzser, projekt menedzser, minőségügyi menedzser, műszaki projektvezető - ilyen és ehhez hasonló ajánlatok várnak az állásportálokon.

Részletek

 

Turizmus-vendéglátás szak

Szállodavezető, üzletvezető, utazásszervező, turisztikai supervisor - ilyen és ehhez hasonló ajánlatok várnak az állásportálokon.

Részletek