Tanulmányi és érettségi eredmények feltöltése

5. Töltsd fel tanulmányi eredményeidet az E-Felvételibe!

A tanulmányi pontok kiszámításához szükséged lesz a középiskolai bizonyítványodra. Ebből kell kiválasztanod a pontszámításhoz felhasznált tantárgyakat. Később, a dokumentumok feltöltésénél ne felejtsd el csatolni a hivatkozott középiskolai bizonyítványod másolatát. Vedd figyelembe azt is, hogy innentől mindenki egy kicsit egyedi, hiszen alig van két egyforma élethelyzet, vagy két egyforma tanulási út. Ezért, a mellékelt képernyőképeken látható információk csak tájékoztató jellegűek, a valódi adatokat te szolgáltatod!

Tanulmányi pontokhoz választható tantárgyak:

  • magyar nyelv és irodalom
  • történelem
  • matematika
  • idegen nyelv (amit legalább 2 évig tanultál, lehet nemzetiségi nyelv és irodalom is)
  • természettudományos tantárgy (amit legalább 2 évig tanultál), ilyen lehet a biológia, fizika, kémia, földrajz, természettudomány, földünk és környezetünk, természetismeret, vagy egyéb természettudományos jellegű tárgy

Ha csak 1-1 évig tanultál többféle természettudományos tantárgyat, akkor 2 db 1 évig tanultból is kérheted a pontszámítást!

Navigáció az E-felvételihez a felvi.hu-n.

Itt egy természettudományos tárgy szerepel, amit 2 évig tanultunk, így 2 év végi eredmény kerül beszámításra. A képen látható tantárgyak eltérhetnek, hiszen minden tanulási út más és más.

 

Navigáció az E-felvételihez a felvi.hu-n.

Itt két természettudományos tárgy szerepel, amelyeket 1-1 évig tanultunk, így 1-1 év végi eredmény kerül beszámításra. A jelölő pipa mellett található linken felugró ablak tisztázza számodra, hogy milyen esetben melyik tantárgyakat választhatod. A képen látható tantárgyak eltérhetnek, hiszen minden tanulási út más és más.

 

Az érettségi eredmények kiszámításához szükséged lesz az érettségi bizonyítványodra. Ebből kell kiválasztanod legalább két tárgyat a szakonként megadott feltételek szerint. Persze megadhatsz több tárgyat is, mi azt tanácsoljuk, hogy rögzítsd be a teljes érettségi bizonyítványodat. Az "Újabb tárgy felvétele" gombbal tetszőleges számban bővíthetők a feltölteni kívánt vizsgatárgyak. Ne felejtsd el kitölteni a bizonyítványod sorszámát és a megszerzésének dátumát se. A későbbiekben az érettségi szkennelt másolatát is csatolni kell a jelentkezéshez.

Érettségi eredmények feltöltése az E-felvételibe

Az érettségi tantárgyak felvételének képernyőképe. A képen látható tantárgyak eltérhetnek, hiszen minden tanulási út más és más.